Петричани обавиха, че няма да присъстват в неделната служба на отец Павел и Серафим – хората ще изразят своето недоволство отвън

Неделната служба, в която неврокопският Митрополия Серафим ще се опита да представи отец Павел като архирейски наместник ще бъде масово бойкотирана от петричани. Хората са недоволни от неаргументираната смяна на дългогодишният отец Ангел, който е спечелил уважение на млади и възрастни, съв своят интелект и набожност от поп Павел. Преди няколко дни от неврокопската митрополия смениха бравата, за да няма отец Ангел достъп до мястото, където толкова години е служил. Хората са изключително възмутени и са решени да не признаят странното решение на по-висшата истанция. От общината също изпратиха възмутително писмо до партриарха на българската православан църква. Като причина за отстраняването на отец Ангел Кочев владиката неадекватно обясни, че го е направил заради възраста на отеца, който е на 75 години. Това предизвика смях сред хората, които шеговито направиха сравнения с партиарх Неофит, който също е на тази възраст. Бърза справка показа например, че Амвосий Доростолски – митрополит на Доростолската епархия е на 77 години, Йоаникий Сливенски пък е на 80 години, а Игнатий Плевенски ще навърши по-късно тази година 81 години.

Въпреки националният празник – решението на Серафим е толкова скандално, че дори и на тази дата недоволството на будните петричани ще бъде извън църквата и по този начин ще се изразят несъгласието си. Смяната е толкова фрапираща, че не са изключени и по крайни методи на протест. Някои сайтове публикуваха как новият отец Павел паркирал своя скъп мерцедес на забранено място. Някои споменаха, че може да се стигне до жива верига, която няма да допусне Павел и Серафим в светата обител.

Публикувано в Ежедневие Новини Спорт. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *