13 неща, които не трябва да споделяте в социалните мрежи

Повечето от вас вече имат акаунт поне в една социална мрежа. Когато ги ползвате, давате ли си сметка, че тези медии събират доста информация за личния ви живот ? И понякога съвсем невинни на вид публикациимогат да ви причинят беди.

Не споделяйте подробности от личния ви живот. Добре е да сте дискретни за случващото се между вас и партноьра ви. Не пишете за нещата, които протичат зад затворените варти на спланята ви, не съобщавайте името на домашния любимеци други, особено ценни за личния ви живот дейтали. В противен случай рискувате да загубите доверието на партньора си.
Не правете и не споделяйте селфи докато се целувате с любимия това е проява на лош вкус и демонстоирате публично неща от любовният си живот. Това не говори добре за вашето възпитание, това може да се стори убидно за приятелките ви и в същото време да е признак, че връзката ви има потенциални проблеми.
Избягвайте селфита на свещени места – има места, където се изисква смирения и отбягване на светското – гробища, гробници, цъкрви.
Пазете информация за финансовото си състояние – парите са деликатна тема и особено ако човек има финансови трудности. Ако вие се чувствате исстински успял и сте получили голям бонус или увеличение на заплатата, кактои уако сте купили наскоро нещо скъпо и ликсозно по-добре не споделяйте в социалните мрежи за това. Има вероятност да привлечете вниманието на хакерите, които могат да ви навредят.
Незаконни дейности – коментара е излишен. Всески показ и опит да се похвалите за хулигански прояви, каране в нетрезво състояние или превишена скорост може единствено да ви навреди и да бъдете наказани за деянията си. Макар да е интеренет хората забравят, че интернета не е безнаказано място.
Оплаквания от рабтата – всяка проява и критика към колеги и фирма няма да рефлектира добре към вас.
Данни за местоположение – много хора го прявят, но забравят за последствията и мислите на злономерните хора, когато знаят, че не сте си в къщи.
Снимки от видеозон – гинеколозите съветват да иакате до втория триместър от бременноста и чак тогава да рагласите радостната вест, че чакате бебе. В началото на бременноста има риск от спонтанен аборт. В допълнения ще ви посъветваме, че за доста хора е неприемливо да се разпростряняват сники на неродено дете.
Избягвайте теми, които са свързани с религия, политика, полови различия и други въпроси, които водят до дебати и още по важно е да пестите нападателните коментари, защото може да засегните някого.
Не излагайте на показ планвоете за ваканцията, това както и местоположението ще уведомят недобросъвестните потребители в мрежата, че в дома ви няма никого, а това е рай за крадците.

Бъдете дискретни и не показвайте снимки от купони, в които си личат, че сте нетрезви. Всеки може да види профила и да си направи различни изводи за вас от вашият шеф до вашата баба.

Не показвайте скъпи подаръци и покупки – няма никакво съмнение за злонамерените хора, но от друга страна може да засегните ваши приятели и любими хора като ги накарате макар и неволно да се чувстват кофти, защото не могат да си позволят скъпи подаръци и покупки.
Не публикувайте документи за самоличност, защото така показвате вашите лични данни и може да станете обект на злоупотреби.

Публикувано в Ежедневие Новини Спорт. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *