Вишнево – красотата на Родопската природа

Вишнево е малко селца, което е почти няпълно откъснато от света. Намира се високо в планината, където човек почти няма връзка с интернет. Но за сметка на това има „силна връзка със себе си“, както гласи една популярна телевизионна реклама.
И това е самата истина. Липсата на забележителности в селото е предпоставка човек да се съсредоточи върху главното – красотата на родопската природа. Най-силно тя се усеща на такива изолирана и труднодостъпни места, където придобивките на човешката цивилизация трудно си пробиват път.
Магията на Родопите е да види как денят сменя нощта. Как луната постепенно се скрива зад планинския контур, а слънцето бавно огрява най-високите върхове на отсрещния скат и постепенно пълзи към долините. В този магически спектакъл, сътворен от майката природа, Вишнево има запазено място на първия ред. От хотела в селото се разкриват величествена гледка към надиплените склонове на Родопите, които се простират на километри – чак го границата с Гърция.

До Вишнево може да стигнете като хванете пътя за Смолян от Пловдив и при Юговското ханче отбийте към град Лъки. После завийте в посока село Манастир. От него се спуска чисто нов асфалтиран път до село Баните. Преди да стигнете селото, ще видите вляво табела към село Вишнево.

В близкото с.Баните има минерална вода и хотели със спа процедури. От Вишнево тръгва и екопътека, която отвежда до Дяволския мост (Шейтан кюприя). Изминаването й обаче не е по силите на всеки, особено връщането. Затова, ако сте с кола, можете да карате по стандартния маршрут – през Ардино
Хотелът на Вишнево се намира в бившето училище на селото, което е изцяло ремонтирано и превърнато уютно място за нощувки с всички удобства. За посрещането на гостите в селото се грижат местни хора. Те ще ви разведат из селото и ще ви нагостят с вкусни родопски гозби.

Публикувано в България и света - място за георграфия и туризъм с етикети , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *