Карадере – един от малкото незастроени плажове по българското черноморие

Мястото е много диво и красиво, далеч от всякаква цивилизация, като на самия плаж често се губи обхватът на мобилните телефони.


Най-близкото населено място е град Бяла, което се намира на няколко километра по черен път. Той се изминава само с високопроходими коли и джипове, тъй като има дълбоки коловози, които през пролетта и началото на лятото се пълнят с вода от дъждовете.
Няма инфраструктура, ако не броим футгоните на местните рибари в единия край на плажа. Тук няма да видит хотели, заведения, чадъри или шезлонги. Липсата на удобства и асфалтов път е причината за отсъствието на тълпи от туристи което пък от своя страна осигурява спокойствие за постоянните обитатели на Карадере. Това са предиммно млади двойки и компании, които спят на палатки или сковани с подръчни материали и колиби на плажа.
Подобно на Иракли, това е плаж за романтични души, които мечтаят да се слеят с природата и да изкарат ваканцията в естествена среда – точнп на „ол инклузив“ културата. Плажът е чист, некаменист, на места граничи с гора, а другаде с храсти.

До плажа се стига през отбивка от пътя Бургас-Варна, която се пада между град Бяла и сеело Горица. Табела няма, трябва да питате местните.

Карадере е най-южната местност по варненското Черноморие. На север граничи с Кара борун (Черни нос), а на юг с природозащитения обект „Белите скали“.

Публикувано в България и света - място за георграфия и туризъм. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *