Къмпинг „Градина“ – на 8 км от Созопол

Къмпинг „Градина“ е любимо място на много българи. Тук все още няма построени хотели, а спането е на палатки, каравани или кемпери сред много зеленина. Романтиката на мястото се допълва от красивите изгреви и залези, които предлагат гледки „като от картички“.


Обитателите на „градина “ са най-често софиянци, които пристигат с големи компании, привлечени от многото заведения по протежението на брега. Тук се намират някои от най-добрите плажни барове на българското Черноморие, където музиката пускат популярни столични диджеи.
Заведенията тук пазят спомена за безбой луди купони и безпаметни нощо. През деня човек може да релаксира напълно съ студено „Мохито“ в ръка и компанията на приятели, слушайки приятен chilout. Сред посетителите им често са известни актьори и лица от шоубизнеса.
Заливът на „Градина“ е доста ветровит, което е другата причина тук да се стичат много млади българи. Мястото е истински рай за любителите на водните спортове. ТУк се намира и едно от най-популярните сърф училища в България, където се оучават както начинаещи, така и напреднали кайтисти и уиндсърфисти.
Къмпинг „Градина“ и едноименният плаж се намират на около 30 километра от Бургас – в залива между курортните селища Созопол и Черноморец. Най-лесно ще стигнете до плажа, като поемете по стария път от Черноморец за Златна рибка.
Фестивала на хвърчилата, който се организира тук в началото на септември на плаж „Градина“ – в пространството между бар „Безкрай“ и бар „Хаваи“. Участнците могат да пробват уменията си с различни по големина и форми хвърчила. Организират се и безплатни уроци и демонстрации.

Публикувано в България и света - място за георграфия и туризъм. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *