Дълбок дол – идеално място да се откъснете за миг от света и да се върнете 100 години назад


Дълбок дол е малко село в Троянския Балкан, което традиционно остава встрани от всякакви туристически маршрути. Табелата към негое най-ибокновена и може да я подминете, ако не знаете, че в селото се намира уникален етнографски комплекс. Самият той не е обозначен по никакъв начин дори и всамото село, така че намирането му е донякъде въпрос на късмет. Ще го познаете по напълно обраслата с бръшлян фасада на стара къща, която се набива на очи, като вървите по главната улица покрай реката.
В комплекса се влиза през стара дървена порта, която е като машина на времето – щом прекрачита прага, внезапно се озовавате в друга епоха. Комплексът се състои от три старинни къщи, разположени стъпаловидно една над друга, с общ двор, който включва малък водопад и полянки. Всичко тук е запазено във вида, в който е съществувало преди 100 години. Мястото е идеално за романтичен уикенд или малка ваканция, далеч от цивилизацията. Комплекът разполага с 20 места за настаняване. Те ползвавт общ кухненски кът с външно барбекю.. Предлага се и Вип апартамънт със самостоятелна кухня, камина и сауна.
Не пропускайте забележителностите наблизо:
1. Троян – градът на занаятите
2. Римската крепост „Состра“
3. село Орешак
4. Троянският манастир

Всички тези места за на разстояние от 2 до 15 километра от Дълбок дол.
Самото село Дълбок дол се намира на 15 км от Троян – между селата Борима и Добродан.

Интересно: Ако планирате по дълъг престой, можете да поръчате предварително на домакините някой от предлаганите кулинарни специалитети – пълнен или задушен заек, гювеч по ловджийски, чеверме, агне по герговски, никулденски шаран, домашно приготвена баница и други.

Публикувано в България и света - място за георграфия и туризъм. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *