Нестандартно романтично място за почивка – Сърница


Сърница е живописно село, разположено на южните склонове на Родопите. Дворовете на къщите опират в брега на язовир „Доспат“. За да достигнете до него трябва да изминете дълъг път с много завои и лош асфалт. Щом стигнете обаче ще се озовете на едно от най-приказните кътчета у нас. Само на десетина минути от селото се намира местността Орлино, където има много хотели и вили с гледка към язовира, обградени от зеленина – вековни брови гори и широки поляни. Чистия въздух няма нужда да го споменаваме. Той се подразбира, когато става дума за Родопите. Безспорно най-атрактивен сред тях е комплекс „Романтика“, който предлага не само възможности за настаняване близо до природата, но и активна почивка, по време на която можете да се отдадете на любимите си хобива – лов, риболов, разходка с лодка из язовира, спа процедури, масажи и др. Компексът разполага с фитнес открит плувен басейн, който се подържа до октомви. От градината на ресторанта към хотела се разкрива божествена гледка към водите на язовира.

Към комплекса има и втори ресторант, намиращ се на палубата на малко корабче. През деня с него се организират разходки из язовир „Доспат“. Можете да си устроите романтична вечеря на свещи на него, като за целта трябва да направите предварителна заявка.
Комплекс „Романтика“ разполага с много варианти за престой – двойни и тройни хотелски стаи в хотела и къщи, апартаменти, студиа, мезонети, етаж от семейна вила, самостоятелни вили и бунгала.
Не пропускайте да опитате пъстърва на скара в ресоранта на комплекса. Можете да сте сигурни, че е прясна.
Има два начина да стигнете дотук. Най-прекият е по маршрура София-Велинград-Сърница, но не е препоръчителен, защото пътя Велинград-Сърница е в малко лошо състояние. По-добре е да отбиете от магистрала „Тракия“ в посока Пазарджик и да продължите към Пещера. След като хванете ремонитрания наскоро път Батак-Доспат. Отбивката за Сърница е на десениа километра преди Доспат и едноименния язовир.

Публикувано в България и света - място за георграфия и туризъм. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *