Какво губим ако се пазим да снимаме или се отнесем леко пренебрежително към лошото време


Лошо време ли, страхувате се от мрачното време, или по точно си мислите, че няма какво интересно да се заснеме и правите планове да прекарате известно време в къщи пред Фотошоп, за да редактирате снимките си. Това не е най-лошата идея на света, но имате шанс да изпуснете някои интересни моменти:

1. Точно след дъжд: Докато времето все още е облачно и притъмнено, т.е. идеално за снимане на гора с гъста растителност (зелените листа изглеждат по-наситени и живи, дори листата по земята изглеждат добре, капчиците по листа и цветя правят снимките по-интересни), реки с мъх и водопади (можете да използвате по-бавна скорост на затвора), докато слънцето е скрито зад надвисналите дъждовни облаци.

2. Ако се е разразила буря – това е добър шанс да направите много драматични снимки точно след като спре дъждът, облаците се пръснат и слънцето надникне през тях. Моментът може да продължи само няколко минути, като след това бурята се разрази, отново или пък времето стане слънчево (враг на снимането на открито), затова бъдете гготови да се възползвате от магията между бурите. Струва си да ги чакате.

3. Преди бурята да се отприщи, можете да уловите наистина невероятно небе, с гневни облаци и понякога цветна светлина или силни лъчи. Повечето хора пропускат тези кадри, затова бъдете в готвност ( но не снимайте в дъжда, пазете техниката си).

Публикувано в Фото статии, Фотография. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *