Създаване на непринудени портрети

Непринудените портрети се чудесни. Улавяте хората как правят онова, което правят най-добре, как се забавляват или просто са себе си. Когато снимате такива портрети, вие сте незабележими. Трябва да държите фотоапарата готов със зададени правилни настройки. После, когато видите, че обектът върши нещо интересно, трябва да съставяте композиция, да натиснете спусъка на затвора и да получите интересна снимка. Можете да създавате непринуден портрет навсякъде. Ако сте на парти по случай първия роден ден на племенника ви, се уверете, че фотоапаратът е готов, когато той взима парче от тортата. Ще получите страхотни портрети на смеещо се дете, чиято уста е пълна с торта, по косата му има глазура, а пръстите му лепнат. Не забравяйте да направите снимка на родителите на разбойника, които го къпят след партито. Когато порасне, родителите ще оценят портрета, а вече голямото дете може да се заинтересува от него – или да се засрами невероятно.
За да улавите добри непринудени портрети, носете фотоапарата със себе си навсякъде, където ходите. С времето семейството и приятелите ви ще свикнат с факта, че на врата ви винаги виси фотоапарат и няма да бъдат толкова нащрек. Така ще ви е по-лесно да уловите истинското им лице.
Ако имате цифров SLR вариообектив, който прилича на базука, ще ви е трудно да бъдете незабележими. Ако попаднете в тази категория, препоръчвам да си вземете хубав компактен фотоапарат като втори апарат. Моят цифров SRL Канон изглежда доста плашещ със своя телефото вариобектив, затова имам малък компактен Canon. Компактният фотоапарат е сравнително ненатрапчив, затова го нося с мен винаги, дори в ресторанти. Никога не знаете кога ще се случи нещо интересно. Когато видя нещо, което събужда любопитството ми, го улавям цифрово с моя доверен компактен фотоапарат.

Публикувано в Фото статии, Фотография с етикети , , , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *