Халюционогенните наркорици могат да помагат при депресия

Звучи невероятно, но още Айнщайн е казал, че въображението е по-важно от знанието. Имайки това наум ще ви представим една странна научна хипотеза.


Една от тях е, че някои наркотични вещества могат да окажат положителни ефекти върху психичното здраве и тук не става въпрос въобще за тези вещества, които в системата на здравеопазването се изписват със зелена рецепта става въпрос за халюционогенните наркотици
Политиката и законовата регулация на наркотиците винаги е обект на разгорощени спорове. Понякога изглежда сякаш нормативната рамка не взема под внимание научните данни.
Оказва се, че някои наркотични вещества могат да имат положителен ефект върху психичното здраве. Пълна и точна информация, както и анонимен съвет за наркотичните зависимости и вещества, може да намерите на английския сайт: www.talktofrank.com
Учени в Лондон изследват психоакивното вещество диетиламид на лизергиновата киселина по известно като ЛСД. Резултатите показват, че то може да помогне при лечение на пациенти страдащи от депресия. Друго проучване пък показва, че псилоцибинът влияе положително върху лечението на депресия и невроа при пациенти с рак.
Ефектът трае до шест месеца само с една доза.
Напълно възможно е в бъдеще да станем свидетели на революцияв разбирането на действието на психоактивните вещества и употребата им за лечение.Публикувано в Ежедневие Новини Спорт, Здраве, Наука с етикети , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *