Технологиите и влиянието им върху нашето настроение

Специалистите отчитат силна взаимовръзка между прекалено дългото стоене в интернет и депресията, като акцентът пада основно върху социалните мрежи. Това не е изненада за експерта по здравно образование д-р Арик Сигман, който казва, че те карат хората да се чувстват неадекватни. „Има връзка между количеството време, прекарано в социалните мрежи и повишаващия се телесен дискомпфорт. Изглежда, че честото и прекомерно разглеждане на идеализирани изображения активира невронните мрежи в мозъка като амигдалата, която е свързана със страха и безпокойството.
Сигман цитира изследване, в което момичета, пишещи на майките си, отделяли кортизол – хормона на стреса, вместо хормона на щастието окцитоцин, който се отделя при обуването лице в лице. „Може би сме програмирани да се нуждаем от определено количество контакти с хора, които обичаме. Дефицитът им може да доведе до здравословни проблеми.“ Оказва се, че FACEBOOK все пак не може да замени живото общуване.
Извода, който са направили специалистите е в това, че трябва да контролираме използването между използването на интернет и социални мрежи. То трябва да се използва правилно, за да няма негативно въздействие върху настроението.

Висенето по фейсбук е вредно

Променят ли технологиите мозъците ни ?

Публикувано в Ежедневие Новини Спорт с етикети , , , , . Постоянна връзка.

2 отговора към Технологиите и влиянието им върху нашето настроение

  1. Pingback: Променят ли технологиите мозъците ни ? | Електронно списание

  2. Pingback: Влиянието на технологиите върху това да правим няколко неща наведнъж | Електронно списание

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *