Най-модерните мъжки обувки – ботите „тип“ „Челси“

%d0%b2%d0%b2%d0%b0%d0%b0%d0%b0

Те стават популярни във Великобритания още през 19 век. Сръчен обущар, останал в историята с двойната фамилия Спаркс-Хол, пръв поставя каучукови парчета от двете страни за класически ездачески ботуши от черна лицева кожа, за да ги направи по-гъвкави и удобни. Човекът намира най-добрия начин да рекламира изобретението си – подарява чифт на кралица Виктория при възкачването й на трона през 1837 година. Тя пък толкова ги харесала, че никога повече не излязла на езда с друг модел ботуши.
Модата бързо прекрачва границите на дамските гардероби и ботите тип „Челси“ стават любими на британските военни. Кръстени са на квартал в Западен Лондон, в който дълго време били разквартирувани войските на нейно величество. През 60-те години на миналия век той става любим на артистичната бохема, която също обиква типичните британски боти. Сред най-ревностните им привърженици били членовете на легендарните групи – „Бийтълс“ и „Ролинг Стоунс“.
В съвременният си вариант ботите тип „Челси“ са изработени от едно парче набук в черно, кафяво, бежово или бордо. Връхчетата им са средно заострени. Пристегнати са с ластици на кокалчето, така че плътно да следват извивката на краката. Ластиците обикновено са в неутрални цветове и не се набиват на очи. По-екстравагантните господа обаче могат дасе спрат на ярки ластици в синьо, зелено, червено, дори и на жълто. Хитовите обувки стоят по-добре с дънки или с модните памучни панталони в горчичен цвят. Ако искате да ги носите с панталон от костюм, е препоръчително да сте стройни, за да може да облечете някое от стеснените и скъсени предложения, с които изобилстват колекциите есен-зима 2016-2017. В случая е по-добре ластикът да е в същият цвят като набука.


Публикувано в Модни тенденции Есен-Зима, Тенденции в модата с етикети , , , , , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *